Compactkraan informatie

Compactkraan inzetbaarheid

Mini hijskraan

Kraanverhuur Van Lankveld beschikt over diverse mogelijkheden ten aanzien van het inzetten van een mini hijskraan. Een mini hijskraan, ook wel compactkraan genoemd, is een zeer multifunctioneel inzetbare kraan. Het is een kleine kraan, waardoor deze mini hijskraan in vrijwel alle ruimtes, en hiermee zeer divers, inzetbaar is. Dit maakt de mini hijskranen geschikt voor gebruik in allerlei sectoren:

  • Bouw
  • Evenementen
  • Industriële verhuizingen

Een mini hijskraan is zeer geschikt voor inzet op de bouw. Denk hierbij met name aan het hijsen van glas en kozijnen. Daarnaast kan een minikraan ingezet worden bij het hijsen van staalconstructies, dakplaten en bijvoorbeeld het plaatsen van airco's. De mini kranen van Van Lankveld zorgen voor een oplossing, wanneer een traditionele hijsoplossing niet mogelijk is. Beperkingen voor een traditionele hijsoplossing kunnen gevonden worden in bijvoorbeeld afmeting of gewicht. Van Lankveld ontzorgd hierbij volledig en zoekt naar de meest geschikte oplossing voor het gebruik van een mini hijskraan.

Ondanks dat de compactkraan qua formaat een kleine kraan is, zijn de prestaties hiervan niet te onderschatten. Een compactkraan is lichter van gewicht, maar heeft geen probleem met hijsen op hoogte en met gewicht tot wel 3000kg (Hoeflon C6). Indien een zwaarder gewicht gehesen moet worden, kan er een andere kraan ingezet worden.


Compactkraan werking

Mini hijskraan

Een mini hijskraan, of compact kraan, is een kraan die kleiner is dan een reguliere kraan, zelfs zo klein dat die bij panden naar binnen kan. Dit heeft verschillende voordelen. Een mini hijskraan is over het algemeen goedkoper dan een reguliere kraan. Daarnaast mag je met een minihijskraan hijsen zonder hijsbewijs. De mini hijskraan wordt vaak binnen ingezet bij bijvoorbeeld het plaatsen van glas en staalconstructies. Tegenwoordig wordt de compact kraan ook steeds vaker buiten ingezet.

De Hoeflon compactkraan is volledig elektrisch aangedreven, waardoor geen schadelijke uitstoot ontstaat. Daarnaast is het geruisloos werken een belangrijk voordeel van de elektrische aandrijving.

Heb je een vraag?
Neem gerust contact op met

+31 (0) 6 23974180


STUUR ONS EEN BERICHT